Πρόσωπο γυναίκας με μάτια κλειστά και από πάνω μια γραμμή κίτρινη

Τρίπολη 19.10.2013

| 4ο Δείπνο Στο Σκοτάδι

Διακόσιοι περίπου θαυμαστές της διαφορετικότητας, βρέθηκαν το Σάββατο 19 Οκτώβρη 2013 στο Τουριστικό Περίπτερο Άλσους Αγίου Γεωργίου στην Τρίπολη, για να δειπνήσουν χωρίς να βλέπουν, στο πρώτο «Δείπνο Στο Σκοτάδι» που διοργανώθηκε στην Πελοπόννησο από το κοινωνικοπολιτικό blog «Με Άλλα Μάτια», με τα έσοδα της εκδήλωσης να στηρίζουν το Κέντρο Ημέρας «Αμάλθεια» του οποίου το έργο είναι η υποστήριξη και η δημιουργική επανένταξη στην κοινωνία των ψυχικά πασχόντων.

15 εθελοντές από την Αθήνα, υπό τον συντονισμό του Τακτικού Εκπροσώπου στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης και Αντιδημάρχου Ιλίου κ. Βαγγέλη Αυγουλά, δούλεψαν εντατικά για δύο ημέρες ώστε στο κέντρο διασκέδασης να απαγορευτεί κάθε πηγή φωτός και το Δείπνο να εξελιχθεί ακολουθώντας τα Ευρωπαϊκά πρότυπα εστιατορίων που λειτουργούν στο σκοτάδι σε μόνιμη βάση διεθνώς σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι θα μπορούσε αυτό να συμβεί στο μαγαζί μου», δήλωνε έκπληκτος ο κ. Σταμάτης Αδαμόπουλος, ζητώντας παράλληλα να θεσμοθετηθεί το Δείπνο Στο Σκοτάδι στην Αρκαδία μια φορά το χρόνο!

Σημαντική ήταν και η αθόρυβη μα πολύτιμη βοήθεια και των ντόπιων εθελοντών για την προώθηση των προσκλήσεων και την επικοινωνία της εκδήλωσης στα τοπικά ΜΜΕ τα οποία ανταποκρίθηκαν πρωτοφανώς από όλη την Πελοπόννησο!

Ο κ. Αυγουλάς ευχαρίστησε τους χορηγούς επικοινωνίας, τους συνεργάτες του, τους ντόπιους εθελοντές και τους χορηγούς κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στην ΠΑΕ «Αστέρας Τρίπολης» η οποία με πολλές κινήσεις στήριξε οικονομικά και όχι μόνο αυτή την προσπάθεια, συνεχάρη θερμά τον επιστημονικό υπεύθυνο του Κέντρου Ημέρας «Αμάλθεια» κ. Ιωάννη Κουτσανδρέα και την ομάδα του για το πολύ ουσιαστικό κοινωφελές έργο που προσφέρουν και μέσω αυτού ενέπνευσαν και την ιδέα για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για εμένα η συνύπαρξη των στελεχών των μεγάλων αυτοδιοικητικών παρατάξεων της Τρίπολης στην ίδια αίθουσα χωρίς αντιπαλότητα, με κοινό παρονομαστή την εκδήλωση μας και κοινό στόχο την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας σε θέματα αναπηρίας! Ευχαριστώ τους κ. Ιωάννη Σμυρνιώτη Δήμαρχο Τρίπολης, κ. Δημήτρη Παυλή Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Τρίπολης και κ. Κώστα Ταλούμη Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, τον πρώην Αντινομάρχη Αρκαδίας κ. Κώστα Μυλωνά, καθώς και τους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους Τρίπολης κ. Τσιαμούλο και κ. Σαμαρτζή, που όλοι μαζί με την παρουσία τους στήριξαν αυτή μας την προσπάθεια».

Πολλοί ήρθαν ακόμη και από την Κρήτη και την Αθήνα για να συμμετάσχουν στο δείπνο, ενώ συγκινητική ήταν η προσέλευση ανθρώπων κάθε ηλικίας και μεγάλων ομάδων κατοίκων από Αρκαδικά χωριά όπως η Βλαχέρνα, τόπος με τον οποίο ο κ. Αυγουλάς έχει αναπτύξει εδώ και χρόνια ιδιαίτερη σχέση!

Ακόμη και όταν άνοιξαν τα φώτα, εθελοντές κράτησαν το μαγαζί ανοιχτό δουλεύοντας σε όλα τα πόστα και εξυπηρετώντας τους εκατοντάδες θαμώνες που συνέρρευσαν ως το πρωί για να διασκεδάσουν με λαϊκό και δημοτικό πρόγραμμα, αφού πολλοί φημισμένοι μουσικοί και τραγουδιστές έπαιξαν και τραγούδησαν αφιλοκερδώς στηρίζοντας την εκδήλωση:

Οι Παναγιώτης Μαρκοστάμος, Γιάννης Νταβέλης, Γιάννης Κατσίγιαννης, Άρης Μουγκοπέτρος, Γρηγόρης Κραβαρίτης, Μαρίνα Παναγιωτόπουλου, Κώστας Τσαρουχάς, Παναγιώτης Κουτσολέλος, Κώστας Ζέκιος, Ευθυμία Αναστασοπούλου κ.α. διασκέδασαν τον κόσμο ως το ξημέρωμα!

Ιδιαίτερα ξεχωρίσαμε την παρουσία του Τριπολιτσιώτη δασκάλου Ειδικής Αγωγής κ. Αλέξη Γκλίνου, ο οποίος είναι ο πρώτος δάσκαλος που εφάρμοσε στην Ελλάδα την ομαδική ένταξη τυφλών μαθητών σε κοινή σχολική τάξη και ήρθε αυθημερόν από την Αθήνα στην πατρίδα του για το πρωτότυπο βιωματικό Δείπνο, αφού ήταν και ο προσωπικός δάσκαλος στο Δημοτικό των Βαγγέλη Αυγουλά και Παναγιώτη Μαρκοστάμου!

Επίσης, ο Παναγιώτης Μαρκοστάμος, Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, πριν έρθει η ώρα της ορχήστρας και τραγουδήσει διασκεδάζοντας τους παρευρισκόμενους, είχε επιστρατευτεί ως εθελοντής σε καίριο πόστο στην κουζίνα προκειμένου να πετύχει το Δείπνο!

Και τέλος, ο Παραολυμπιονίκης κ. Δημήτρης Αμπατζής, δεύτερη φορά μετά την Αθήνα εθελοντής σερβιτόρος, μας δήλωσε: «Επειδή ξέρω τον Βαγγέλη Αυγουλά σαν άνθρωπο και τιμώ τον σκοπό για τον οποίο κάνει τέτοιου είδους εκδηλώσεις, θα είμαι μαζί του εθελοντικά παντού και πάντα, όπου και αν πάει ότι κι αν κάνει»!

Δείτε αναλυτικό video από όλη τη βραδιά εδώ ⇓

Παράλληλα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού για τους τυφλούς (15 Οκτώβρη), ο κ. Αυγουλάς και οι συνεργάτες του διοργάνωσαν Βιωματικό Περίπατο με κλειστά μάτια σε κεντρικά σημεία της Τρίπολης, την Παρασκευή 18 Οκτώβρη 2013.

Διαβάστε σχετικό άρθρο εδώ.

Δείτε video από τη δράση εδώ ⇓