Ο Bαγγέλης Αυγουλάς με αντιπροσωπεία από την εταιρεία Novartis. Σπύρος Σπυρόπουλος ,κα Sussanne Kohout και ο Δρ. Γρηγόριος Ρομπόπουλος.
Από αριστερά: Ο κ. Σπύρος Σπυρόπουλος Επικεφαλής του Τμήματος Οφθαλμολογίας Novartis Hellas, ο κ. Βαγγέλης Αυγουλάς Πρόεδρος και Ιδρυτής της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια, η κα Sussanne Kohout Country President & Managing Director Novartis Hellas και ο Δρ. Γρηγόριος Ρομπόπουλος Chief Scientific Officer Novartis Hellas

Αθήνα 10.12.2019

| Novartis Hellas

Το απόλυτο σκοτάδι είναι η απαραίτητη συνθήκη για ένα δείπνο, στο οποίο οι συμμετέχοντες βιώνουν για λίγο την καθημερινότητα ενός ατόμου με απώλεια όρασης. Οι υπόλοιπες αισθήσεις, όπως η αφή και η όσφρηση παίρνουν τον πρώτο ρόλο κατά τη διάρκεια αυτής της ιδιαίτερης βιωματικής εμπειρίας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση για σοβαρές οφθαλμολογικές παθήσεις που επιφέρουν απώλεια όρασης.

Το «Δείπνο στο Σκοτάδι» διοργάνωσε η Novartis σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, στο Wyndham Grand Athens Hotel.

Οι συμμετέχοντες δείπνησαν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ξενοδοχείου που φιλοξένησε την εκδήλωση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κ. Σπύρος Σπυρόπουλος Επικεφαλής του Τμήματος Οφθαλμολογίας Novartis Hellas, η κα Sussanne Kohout Country President & Managing Director Novartis Hellas και ο Δρ. Γρηγόριος Ρομπόπουλος Chief Scientific Officer Novartis Hellas.

Κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα «Dinner in The Dark», οι σερβιτόροι που καθοδηγούν και σερβίρουν τους καλεσμένους, είναι ειδικά εκπαιδευμένοι τυφλοί και βλέποντες εθελοντές. Οι παρευρισκόμενοι, καλούνται να δειπνήσουν στο απόλυτο σκοτάδι, χρησιμοποιώντας τις υπόλοιπες αισθήσεις τους, όπως η αφή και η όσφρηση. Όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί εκ των προτέρων, βάσει ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

♦ Αλφαβητικά οι έμπειροι εθελοντές της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» που συντέλεσαν στην επιτυχία αυτής της βιωματικής εκδήλωσης:

Αμπατζής Δημήτρης, Αναγνωστάκη Μάγδα, Αυγουλάς Ευάγγελος, Γεωργαντά Σταυρούλα, Γεωργαντά Χρυσάνθη, Γιαρένη Αναστασία, Δρούλια Μαρία, Καλαμάρας Σωτήρης, Ψωμαδάκη Μαριάννα

❓ Πως έζησαν την εμπειρία όσοι ήταν εκεί;

.

.

.

Δείτε εδώ ⤵️