Αθήνα 05.11.2018

| Special Edition

«Ήταν τέλεια, σας λατρεύω μου χαρίσατε την καλύτερη βραδιά της ζωής μου!»

Ραλλού, 11 χρονών

«Για την Ραλλού ήταν η καλύτερη βραδιά για εμένα η φωτεινότερη!»

Γιώργος Αμυράς- Βουλευτής Β’ Αθηνών

«Η ερώτηση που μας έκαναν στο τέλος: “Πως αισθανθήκατε δύο ώρες μέσα στο απόλυτο σκοτάδι;” Οι περισσότεροι ένιωσαν άβολα, άλλοι φοβήθηκαν…η απάντηση “Εμείς έτσι έχουμε μάθει να ζούμε και να δημιουργούμε” Ήταν το dinner in the dark και το διοργάνωσε ο φίλος και Πρόεδρος της ΑΜΚΕ “Με άλλα Μάτια” Β. Αυγουλάς… εμπειρία ζωής και δύναμη για εμάς που θεωρούμε δεδομένο ότι τα έχουμε “όλα!»

Μουσικό Συγκρότημα REC 

«Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Αυγουλά για αυτήν την υπέροχη εμπειρία, που για 2 ώρες ήμασταν στο απόλυτο σκοτάδι και κάναμε τη πιο απλή συνήθεια, φάγαμε, που τελικά δεν είναι και τόσο απλή όταν δεν έχεις την πολυτέλεια της όρασης…»

Έλενα Κώνστα- Δημοσιογράφος

Λίγες μόνο στιγμές, όπως καταγράφηκαν στο βιβλίο εντυπώσεων της εκδήλωσης!

Επίσης κάποιοι θέλησαν να δημοσιοποιήσουν την εμπειρία τους! Διαβάστε τα παρακάτω άρθρα που είναι αφιερωμένα στο 12ο Δείπνο στο Σκοτάδι:

Δειπνούσαμε 2 ώρες μέσα στο απόλυτο σκοτάδι. Όπως οι τυφλοί.

Δείπνο στο σκοτάδι: Μια δραματική κωμωδία σε δυο πιάτα

Δείπνο στο Σκοτάδι: «Το Στοίχημα»

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Με Άλλα Μάτια» και οι συντελεστές του κοινωνικοπολιτικού portal meallamatia.gr διοργάνωσαν για δωδέκατη φορά, μια πρωτότυπη βιωματική εμπειρία σε ευρωπαϊκά πρότυπα, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, στο Κρητικό Κέντρο «Αόρη» στην Αθήνα.

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε χορός και τραγούδι, αφιλοκερδώς από τους νεαρούς ταλαντούχους μουσικούς Χάρη Πανόπουλο (Λαούτο και Τραγούδι), Δημήτρη Στεφόπουλο (Βιολί) και Ορφέα Σιέρρα (Κρουστά).

Την εκδήλωση έκλεισε ο πρώην Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους μεταξύ άλλων τόνισε:

«Θέλω να σας συγχαρώ που είχατε την έμπνευση να ζήσετε απόψε την πρόκληση και πρόσκληση της οργανωτική ομάδας του meallamatia.gr . Διαπιστώσατε τον φόβο και την ανασφάλεια που γεννιούνται στον άνθρωπο όταν εκείνος χάσει ξαφνικά το φως του αλλά παράλληλα, μετά την εμπειρία που ζήσατε συνειδητοποιήσατε ότι ο καθένας σας μπορεί να ξεπερνάει τα όποια εμπόδια αρκεί να του δίδονται οι σωστές ευκαιρίες και δυνατότητες. Απόψε νικήσατε το σκοτάδι! Σας καλώ από αύριο, ο καθένας στο χώρο του να νικήσετε τους σκοταδιστές».

Τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν για την ίδρυση on-line Κοινωνικής Υπηρεσίας με την πρόσληψη ενός κοινωνικού επιστήμονα, δια μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του www.meallamatia.gr, και με στόχο την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας που οδηγούν εκατοντάδες ΑμεΑ και τις οικογένειες τους πανελλαδικά στην αποστέρηση των δικαιωμάτων τους και των λοιπών κοινωνικών παροχών που δικαιούνται.

Μια απίστευτη εμπειρία. Δείπνο στο απόλυτο σκοτάδι για δύο ώρες, μπαίνοντας για λίγο στη θέση όσων δεν βλέπουν. Δεν φαντάζεστε πόσο δύσκολο είναι. Πόσο δυνατός είσαι Βαγγέλη Αυγουλά! Μπράβο για όλα.»

Λάμπρος Κωνσταντάρας-Δημοσιογράφος

«Μια μοναδική εμπειρία… ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.. Η βραδιά που οργάνωσε ο φίλος μου ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΥΓΟΥΛΑΣ για τη μη κερδοσκοπική εταιρεία ” Με Άλλα Μάτια ” για 10η χρονιά. Θα είμαι δίπλα του όποτε με χρειαστεί. Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να τις αγκαλιάσουμε όλοι μας.»

Βασίλης Χαλακατεβάκης- Ηθοποιός

«Απόψε βίωσα μια ιδιαίτερη και τολμώ να πω συγκλονιστική εμπειρία. Άλλο να το φαντάζεσαι και άλλο να το ζεις. Έστω και για λίγο μπαίνεις στον κόσμο των ανθρώπων που δεν βλέπουν και τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν . Ταυτόχρονα θέλω να ευχαριστήσω τον Βαγγέλη Αυγουλά και το meallamatia.gr , για την δυνατότητα να συμμετάσχω στην εκδήλωση. Επίσης, Βαγγέλη θέλω να σου πω, ένα μεγάλο μπράβο, για τον αγώνα που δίνεις. Συγχαρητήρια στους εθελοντές που κατόρθωσαν σε συνθήκες απόλυτου σκοταδιού, να βάλουν τον κόσμο να καθίσει στις θέσεις τους, να μας σερβίρει. Και το service άψογο. Ούτε στο καλύτερο εστιατόριο, δεν σου κάνουν τόσο γρήγορα πράξη την επιθυμία σου. Και πάλι συγχαρητήρια, για την εκδήλωση. Του χρόνου, θα είμαι ξανά εκεί.»

Δημήτρης Καϊμάς- Δημοσιογράφος

Πρόκειται για την 12η φορά πανελλαδικά, που η εθελοντική ομάδα του meallamatia.gr διοργάνωσε αυτή τη βιωματική και πρωτότυπη εκδήλωση κοινωνικής ευαισθητοποίησης, υπό το συντονισμό του Βαγγέλη Αυγουλά.

Αυτή τη φορά, το Δείπνο στο Σκοτάδι έζησαν 200 άτομα, καθώς οι προσκλήσεις που διατέθηκαν ήταν περιορισμένες, με στόχο άνθρωποι της τηλεόρασης, των τεχνών, των γραμμάτων, εταιρικά στελέχη και θεσμικοί εκπρόσωποι φορέων, αφού ζήσουν αυτή την πρωτότυπη εμπειρία έπειτα να τη διαδώσουν με σκοπό την εδραίωση αυτής της εκδήλωσης.