Ομαδική φωτογραφία εθελοντών

Αθήνα 10.06.2019

| 14ο Δείπνο Στο Σκοτάδι

“Στην αρχή μου φάνηκε περίεργη και σίγουρα πρωτότυπη αυτή η πρόσκληση-πρόκληση στο Δείπνο στο Σκοτάδι.

Εν τέλει, έζησα μια ανεπανάληπτη εμπειρία και συνειδητοποίησα πως κάποιοι άνθρωποι,

μπροστά στις δυσκολίες που καλούνται να διαχειριστούν καθημερινά μπορούν να μετατρέπουν το μειονέκτημα και πλεονέκτημα.

Ήμουν είμαι και θα είμαι δίπλα σε όσους μάχονται κατά του κοινωνικού αποκλεισμού, τώρα πλέον και από την ένα μου θέση στην Περιφέρεια Αττικής”

Χάρης Ρώμας

“Εμπειρία ζωής!!! Το Ευχαριστώ είναι λίγο!! Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα”

Μάγκυ Χαραλαμπίδου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 14ο Δείπνο Στο Σκοτάδι, το βράδυ της Δευτέρας 10 Ιουνίου 2019 στο Κρητικό Κέντρο Αόρη στην Αθήνα.

Το πρωτότυπο και βιωματικό «Δείπνο Στο Σκοτάδι», συνδιοργάνωσαν η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Με Άλλα Μάτια» και το Κοινωνικοπολιτικό Ενημερωτικό Portal www.meallamatia.gr.

125 άτομα έζησαν αυτή την εμπειρία, σε έναν απολύτως προσβάσιμο χώρο και σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία.

“Ήταν η πρώτη μου φορά. Εξαιρετική εμπειρία! Βλέπεις κυριολεκτικά τη ζωή «ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ». Μπράβο σε όλους”

Αλίκη Σ.

“Θερμά ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου! Εμπειρία ζωής η σημερινή, αφυπνιστική, διασκεδαστική, μοναδική που γεμίζει ευθύνη την ψυχή μας απέναντι στους συνανθρώπους μας με ειδικά ταλέντα! Συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές”!

Κατερίνα Μιχαλοπούλου

Ανάμεσά τους μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο γνωστός ηθοποιός και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής κ. Χάρης Ρώμας, η ραδιοφωνική παραγωγός Μάγκυ Χαραλαμπίδου, η τραγουδίστρια των Vegas Κατερίνα Κουκουράκη για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ο εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ κ. Γιάννης Τσιάμης, εργαζόμενοι της ΕΕΤΑΑ Α.Ε., των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και του ΕΕΕΕΚ Τυφλών Πολυαναπήρων, 20 άτομα εκ μέρους του Ομίλου ΟΤΕ, εργαζόμενοι της εταιρείας Πληροφορικής Wideservice, εκπρόσωποι του ΣΚΕΠ, ο ιστορικός δάσκαλος τυφλών μαθητών κ. Αλέξης Γκλίνος, εκπρόσωπος του νέου Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου κ. Γιάννη Φωστηρόπουλου, ο εκπαιδευτής Σκύλων Οδηγών για τυφλούς κ. Γιάννης Κονδράρος με τη Liberty κ.α..

“Εγώ δεσμεύτηκα και ξαναήρθα με διπλή χαρά!! Σας ευχαριστώ που με κάνατε να δω με άλλα μάτια”

Cookie <3 Vegas

“Σας ευχαριστούμε πολύ για αυτή την υπέροχη εμπειρία! Πραγματικά συγχαρητήρια για την ιδέα. Πήραμε μια γεύση πώς μπορεί να είναι μία φορά να είσαι στα σκοτάδια και να το απολαμβάνεις. Εκ μέρους του ΟΤΕ, σας ευχαριστούμε και πάλι”

Βανέσσα, Γρηγόρης, Μαριλέννα, Στέφανος

“Όταν με κάλεσαν στη συγκεκριμένη εκδήλωση είπα απλά ναι, ήταν για μένα κάτι διαφορετικό. Πόσο λάθος έκανα…. Δεν είναι κάτι απλά, είναι εμπειρία ζωής, είναι γνωριμία με έναν άλλο, έναν όμορφο, άγνωστο κόσμο. Σας ευχαριστώ!! Μια υπέροχη βραδιά! Θέλω να το πω σε όλους για την εμπειρία αυτή. Σας παρακαλώ συνεχίστε για να βοηθήσετε όλους εμάς τους αδαείς”}

Λίζα

Το «Δείπνο στο σκοτάδι» αποτελεί ένα διαδραστικό, πολύ όμορφο ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων, μία μοναδική βιωματική εμπειρία που μένει πραγματικά αξέχαστη. Ξυπνά κι οξύνει τις υπόλοιπες αισθήσεις, πλην της οράσεως, ενώ βοηθά επίσης τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί και να κατανοήσει καλύτερα την κατάσταση και την καθημερινότητα μιας μεγάλης ομάδας συνανθρώπων μας. Σημειώνεται ότι, οι σερβιτόροι που καθοδηγούν και σερβίρουν τους καλεσμένους είναι ειδικά εκπαιδευμένοι τυφλοί και βλέποντες εθελοντές, στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών «Dinner in The Dark». Οι παρευρισκόμενοι εκείνο το βράδυ, καλούνται να δειπνήσουν –με πλήρες μενού- στο απόλυτο σκοτάδι, λαμβανομένων εκ των προτέρων όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας –τηρούνται ευρωπαϊκές προδιαγραφές-, αφήνοντας για λίγο στην άκρη την όραση τους! Μέχρι σήμερα, τη διοργάνωση έχουν απολαύσει πάνω από 2.600 άτομα ανά την Ελλάδα!

Πολύτιμη για την εκδήλωση ήταν η βοήθεια της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Ιδρύματος Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, ενώ χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν το Star Κεντρικής Ελλάδας και τα Παραπολιτικά.

Τη βραδιά έκλεισε το μουσικό σύνολο Ostinato με Μαέστρο τον Βασίλη Μαντζοράκη.

Μουσικό σύνολο Ostinato:

Βασίλης Μαντζοράκης: Καλλιτεχνική επιμέλεια, πιάνο, τραγούδι
Φώτης Richard Κοκαβέσης: Τύμπανα
Μάρκος Δημόπουλος: Ηλ. Μπάσο
Μανώλης Πασχαλίδης: Μπουζούκι, τραγούδι
Λυδία Ιορδανίδου: Τραγούδι

ΣΚΕΠ

Τα έσοδα της εκδήλωσης, 750 ευρώ συνολικά, διατέθηκαν για την ενίσχυση του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για παιδιά και νέους (ΣΚΕΠ), www.skep.gr.

Ο Σ.Κ.Ε.Π. είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2008 με σκοπό την κοινωνική ένταξη των νέων με αναπηρία, στο πλαίσιο ενός περιβάλλοντος ίσων δικαιωμάτων & ευκαιριών.

Με άδεια του Υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα πανελλαδικά για την εξοικείωση των μαθητών με την αναπηρία.
Στόχοι

◊ Η άρση των προκαταλήψεων & του αποκλεισμού των νέων με αναπηρία μέσω της αφύπνισης και αλλαγής στάσης του γενικού πληθυσμού
◊ Η κοινωνικοποίηση των νέων με αναπηρία

♦ Η επιτυχία και αυτής της εκδήλωσης οφείλεται εκ νέου στους εθελοντές της, οι οποίοι είναι αλφαβητικά οι εξής:

Αμπατζής Δημήτρης, Αναγνωστάκη Μάγδα, Γεροντάκης Γιάννης, Γεωργαντάς Γιάννης, Γεωργαντά Σταυρούλα, Γεωργαντά Χρυσάνθη, Γιαρένη Αναστασία, Δρούλια Μαρία, Κιούση Θάλεια, Καλαμάρα Ναταλία, Καλαμάρας Σωτήρης, Καλλίας Γιάννης, Κοριτσάρη Κωνσταντίνα, Κουρουμπλής Λευτέρης, Λαζάρου Γιώτα, Μάργαρη Μαρία, Μαρκοπούλου Ελένη, Νίκα Ειρήνη, Νίκας Γιώργος, Νίκας Χρήστος, Ράπτης Νίκος, Σαρτζετάκης Θοδωρής, Ταλασλή Ιωάννα, Τζαγκαράκης Λευτέρης, Τζανακάκης Μάνος, Τσαγκρώνης Γιώργος, Φίλη Πολυξένη, Φρεγόγλου Αθηνά.

“Τη διαδρομή στο σκοτάδι τη συντροφεύει μια ακτίνα φωτός… μια ελπίδα στο τέλος του τούνελ. Ένα δείπνο φωτεινό, δείπνο ζωής κι ελπίδας… γεμάτο στιγμές, ανθρώπους, αγάπες κι όνειρα… Σε ευχαριστούμε πολύ.. γιατί μας δίνεις φως, ελπίδα, όνειρα και μέλλον”

Με εκτίμηση Γιώργος Μ.

❓ Πως έζησαν την εμπειρία όσοι ήταν εκεί;

.

.

.

Δείτε εδώ ⤵️