Στρωμένο τραπέζι δείπνου

Ιωάννινα 07.12.2019

| 15ο Δείπνο Στο Σκοτάδι

Το πετυχημένο «Δείπνο Στο Σκοτάδι», το οποίο έχει καθιερωθεί πανελλαδικά ως θεσμός πλέον από την εθελοντική ομάδα της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», έκανε την 15η στάση του στα Γιάννενα.

Η ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», η Λέσχη Lions Ιωαννίνων «Σελλοί» και ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ιωαννίνων «Διώνη», προσέφεραν σε 175 κατόχους προπωλημένων προσκλήσεων αυτή τη μοναδική βιωματική εμπειρία, χάρη και στη φιλοξενία της εκδήλωσης από το ξενοδοχείο “Du Lac”.

«Σήμερα, 7 Δεκεμβρίου 2019, στα Ιωάννινα βιώσαμε μία μοναδική και καταπληκτική εμπειρία το «Δείπνο στο σκοτάδι». Το μόνο που δεν μας αποτυπώθηκε από αυτή τη στιγμή ήταν το «σκοτάδι». Σας ευχαριστούμε που μας δείξατε το φως της ζωής!! Με τεράστια εκτίμηση και σεβασμό Τίνα»

«Μοναδική εμπειρία. Η πιο συγκλονιστική στιγμή ήταν όταν ο Βαγγέλης είπε «.. και τώρα βλέπουμε το ίδιο…» Μια αφορμή για συλλογισμό και σκέψη και φυσικά μια ευχή υγεία και ευτυχία. Ευχαριστούμε για την εμπειρία. Τραπέζι 2»

«Θεωρώ ότι η σημερινή βραδιά με το δείπνο στο σκοτάδι στάθηκε αφορμή να βρεθώ στη θέση των ανθρώπων αυτών που η ζωή τους στέρησε ένα από τα πολυτιμότερα δώρα, την όραση. Συμπαραστέκομαι σε όλους αυτούς και νοερά είμαι δίπλα τους. Για μένα αποτελούν ζωντανό παράδειγμα και αισιοδοξίας. Ένα μεγάλο μπράβο από όλους μας! Μαρία»

Ενδεικτικά μόνο κάποιες καταγραφές εμπειριών από το βιβλίο των εντυπώσεων της εκδήλωσης!

Οι καλεσμένοι άφησαν για λίγο την όρασή τους έξω από το εστιατόριο, για να δουν τις δυσκολίες «Με Άλλα Μάτια»!

Η πρόκληση – πρόσκληση πέτυχε και μεταξύ άλλων την εκδήλωση απόλαυσαν πλήθος εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και θεσμικών φορέων της πόλης.

«Ονομάζομαι Αικατερίνη Τσεκούρα και είμαι Υποψήφια Διδάκτωρ Βυζαντινής Ιστορίας με επόπτη καθηγητή τον κ. Παναγιώτη Αντωνόπουλο που είναι εκ φύσεως τυφλός. Η εμπειρία μου μαζί του είναι ανεπανάληπτη. Σήμερα μας δόθηκε η ευκαιρία να απολαύσουμε ένα δείπνο στο σκοτάδι! Να ζήσουμε 2 γεμάτες ώρες, όπως ακριβώς ζουν οι τυφλοί. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν δύναμη ψυχής και θέλησης! Μπράβο σε όλες και όλους σας γι’ αυτό που μας δώσατε την ευκαιρία να γευτούμε την αίσθηση της μη ύπαρξης της οράσεως!!!»

«Ευχαριστούμε. Οι 2 ώρες ήταν ένα μισάωρο αίσθησης…. Χωρίς φως ο δίπλα είχε ιδιαίτερη σημασία, ήθελες να τον αισθάνεσαι και να είσαι ο βοηθός του- τα μάτια του. Για 2 ώρες κατάλαβα την προσωδία φωνής, την στάση σώματος και λίγα για την αίσθηση στο σκοτάδι. Όχι απαραίτητα νιώσαμε τυχεροί που βλέπουμε φως. Νιώσαμε κοντά σε αυτούς που έχουν τις αισθήσεις τις υπόλοιπες στο max…. Σύλλογος ΑμεΑ Κυψέλη Ιωαννίνων»

«Εξαιρετική εμπειρία! Μεγάλη επιτυχία! Οι εθελόντριες πολύ όμορφες! (και στο σκοτάδι). Συγχαρητήρια και ευχαριστίες προς όλους! Θα το επαναλάβουμε. Άρης Μπαρτζώκας – Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννίνων»

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα, ενώ τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, ενισχύοντας το πολύτιμο κοινωφελές της έργο.

♦ Αλφαβητικά οι έμπειροι εθελοντές της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» που συντέλεσαν στην επιτυχία αυτής της βιωματικής εκδήλωσης:

Αναγνωστάκη Μάγδα, Αυγουλάς Ευάγγελος, Γεωργαντά Σταυρούλα, Γεωργαντά Χρυσάνθη, Δρούλια Μαρία, Καλαμάρα Ναταλία, Καλαμάρας Σωτήρης, Κιούση Θάλεια, Κόνιαρη Άννα, Κουρουμπλής Λευτέρης, Λαζάρου Γιώτα, Μάργαρη Μαρία, Νίκας Γεώργιος, Ράπτης Νικόλαος, Τζαγκαράκης Λευτέρης, Φίλη Πολυξένη.

❓ Πως έζησαν την εμπειρία όσοι ήταν εκεί;

.

.

.

Δείτε εδώ ⤵️